Grotten

In de omgeving van de gîte zijn prachtige grotten te bezoeken. Een ontzettend leuk uitje als het een regenachtige dag is of omdat het juist erg warm weer is. De grot van La Cocalière ligt vlak bij de gîte. Ze worden ook wel de "diamantgrotten" genoemd. De ondergrondse rondleiding duurt een uurtje en is een kilometer lang. Leuk aan deze grotten is dat je na afloop met een treintje wordt teruggebracht naar de receptie. Via de officiële site nog meer informatie over deze grotten.

 

Ook de moeite waard is de grot van Saint Marcel d'Ardèche. Een sprookjesachtige wereld met immense zalen die prachtig zijn verlicht. En als enige in Europa is er een waterval van bekkens. 

 

Midden van de Ardéche, vlak bij Vallon Pont D'Arc, is een grot gevonden met prachtige wandtekeningen en kristallen; Caverne du Pont d'Arc.

Nog niet zo lang geleden, in 1994 werd de grot ondekt. Men heeft een exacte replica van de grot een aantal kilometers naast de echte grot geplaatst. In een prachtig gebouw is de grot nagebouwd zodat de honderdduizenden bezoekers de vondst niet kunnen beschadigen. De temparatuur, luchtvochtigheid en zelfs de geuren van de echte grot zijn prachtig nagemaakt. Sinds 2014 staat de grot op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor meer informatie klik hier.