Fietsen

Het fietsje op deze foto staat oa voor je klaar als je bij de gîte bent en een lekker vers stokbroodje wilt halen.

Maar met goede sportfietsen leent het gebied rond de Cèze zich heel goed om te toeren. De heuvels zijn over het algemeen niet te hoog en te steil, met enige inspanning zijn de meeste wel te overbruggen. Er zijn geen fietspaden.  

 

Voor de meer getrainde fietsers ligt op 2 uur rijden vanaf de gîte de berg Mont Ventoux. De berg is 1912 meter hoog en is al vele malen opgenomen in het parcours van wielerwedstrijden. De Mont Ventoux is vanaf drie verschillende kanten te beklimmen met de fiets: vanaf Bedoin, Malaucène en Sault. De meest bekende kant van de berg is vanaf Bedoin ivm zijn indrukwekende "maanlandschap". Een klim vanaf Malaucène is ook zeker de moeite waard. Ook de Cevennen met zijn bijna-bergen en beboste omgeving is zeker de moeite waard. Dichterbij ligt Mont Bouquet die je met de fiets vanaf de gîte prima kan bereiken. 

 

Overigens is een bezoek aan de Mont Ventoux niet perse noodzakelijk. In het gebied rondom de gîte liggen prachtige routes met prima beklimmingen en afdalingen!

 

Als je geen fietsen hebt meegenomen dan is het ook mogelijk om fietsen in de buurt te huren. Bij de gîte is ook een traditionele dames,- en herenfiets aanwezig. Misschien wil je wel je eigen (elektrische) fietsen meenemen, dat kan want onze garage bij het huis gaat op slot.